sâmbătă, 6 septembrie 2008

Uniformele - o prostie!!!??

Dupa cum stiti, in curand incepe scoala (de n-ar mai incepe). Si ministerul a avut "breaza" idee de a propune scolilor si liceelor uniforme. Ideea a ramas la stadiu de propunere, datorita certurilor politice ea nefiind votata in parlament (au facut si parlamentarii astia ceva bun, din intamplare, of course). Dar, liceele si scolile din Romania, prin intermediul conducerilor, au gasit propunerea interesanta si s-au grabit sa o adopte pt ca "violenta in scoli sa fie diminuata". Bai, daca voi credeti ca prin impunerea uniformei eradicati violenta in scoli, va inselati amarnic. N-are treaba uniforma cu violenta! Acum, sa va spun, de ce este uniforma o idee foaarte proasta:
  • in primul rand, uniforma este compusa din sacou si camasa, pey mah, pe caldura asta, cum naiba sa porti sacou si camasa? va ganditi si voi?!
  • in al doilea rand, asta constrange pe toti copiii care vor sa se joace in pauza sau dupa ore, si obliga pe fiecare sa poarte kte o sacosa cu schimburi si incaltari de schimb pentru sport, ceea ce deasemenea este o MARE prostie!
  • dup-aia, de ce sa ne oblige sa folosim uniforma lor si nu ne lasa sa intram in liceu fara uniforma? Da ce, suntem pe vremea comunistilor, cand toti purtau uniforme, sau vreti sa ziceti ca va luati dupa nu stiu ce licee sau scoli din vest care folosesc uniforme: pai bai "desteptilor", nu trebuie sa luam exemplu din vest toate, trebuie sa discernem ce e bine si ce e rau. Uita-ti dragi directori de scoli si "baieti destepti" din nu stiu ce minister, in Statele Unite, du-te la orice liceu vrei: aia n-au uniforme!
  • dup-aia, daca ai atatea haine, de ce sa nu le imbraci la scoala ca te obliga niste comunisti sa le porti jafurile de carpe? Ce cred ei ca vor sa faca egalitate in scoala sau ce - n-aveti cum ma, tot aia bogatii o sa iasa in evidenta iar aia saraci o sa ramana pe dinafara, chit ca vin imbracati la fel.
Alte probleme ale Invatamantului romanesc, care este LA PAMANT, din orice punct de vedere, ar fi:
  • numarul foarte mare de ore si materia foarte stufoasa care ii face pe elevi sa fie niste tocilari care spun lectia ca pe o poezie in loc sa fie niste oameni inteligenti ce inteleg si nu trec prin scoala degeaba. Recunosc, si eu sunt o victima a sistemului, dar chiar n-am ce face, poate doar sa emigrez.
  • examenele masluite - spre exemplu, scandalul de la BAC de anul asta, cu lucrarile copiate sau cu aia din Borsa care au platit diplomele de BAC la bucata.
  • violenta in scoli, care parerea mea este datorata stresului provocat de cele enumerate mai sus, plictiselii de la ore, dar mai ales societatii in care traim si mai putin de mediul familial!!
Asa ca hai oameni buni sa iesim in strada sa protestam impotriva acestor nedreptati comise de catre directorii de scoli si de catre minister. Chiar daca multa lume nu stie, in cadrul scolii elevi nu au libertate, nu au voie sa aduca nimic in afara cartilor de scoala si oricum, sunt multe lucruri se fac pe ascuns. Eu as propune un protest similar cu cel de la Timisoara, daca nu, asta e, gasim noi solutii sa nu purtam uniforme (ex.: ne punem tricou pe dedesubt, merem cu camasa la scoala, si o dam jos o bagam in ghiozdan ramanem in tricou si nu mai purtam uniforma:P)

8 comentarii:

admin spunea...

normal ca sunt o prostie uniformele. Problema este ca si scolile au un cuvant de spus in asta, daca ele decid sa puna uniforme, nu ai ce face.

Anonim spunea...

pe bne de nu vin descult la sc ai naibi de retarzi

Anonim spunea...

mda, chiar k e o prostie chestia cu uniformele, oricum nimeni n-o sa mearga in uniforma, da-i incolo de fraieri

Anonim spunea...

Macar de near baga niste unforme ca lumea.. nu dinastea de tot cacatu care au majoritatea scolilor.

Anonim spunea...

bah da ce le-a venit la ajtia de la minister cu uniformele, chiar n-au ce face??!!!

Anonim spunea...

poate fac profii greva macar scapam de inceputu scolii si poate totusi nu ne pun uniforme desi dak nu protestam n-avem sanse.

Anonim spunea...

problema e ca daca nu le venea idea cu uniformel cine stie ce draqu la ce prosti se mai gandeau sa.Orcum romania este tara tuturor posibilitatilor.Ce sa mai zic ca suntem pe locu 1 la prostie din lume dar asta stiti si voi ;)

Anonim spunea...

bah si te gandesti ca o sa ne aduca uniformele astea de kkt si tre sa dam si atatia bani - sa-i ia naiba k eu nu le cumpar